Naudingi patarimai gaminant valgį:
Jei ką nors pjaustant virtuvėje atšipo peilis ir
po ranka nėra galąstuvo, peilį greitai galima pagaląsti į puodelio ar lėkštės
apačią.
Austrių geldeles lengviau
atidarysite, jei į geldelių tarpus įlašinsite citrinos sulčių.
Jei
norite, kad kepama žuvis apskrustų, prieš kepdami gerai nusausinkite ją
servetėle.
Kepta žuvis bus
skanesnė, jei
prieš kepant pamirkysite ją piene, po to apvoliosite miltuose ir kepsite
stipriai įkaitintame aliejuje
Šviežią žuvį būtina pagaminti ir suvalgyti tą
pačią dieną.
Jei
šviežią mėsą užšaldėte, prieš gaminant būtina ją lėtai atitirpinti. Lėtai atitirpinta mėsa
nepraras gerųjų savybių.
Jei
ruošiatės kepti kepsnį, tai prieš kepant pabarstykite tik maltais pipirais,
o druską
berkite po kepimo.
Mėsą
muškite ant šaltu vandeniu suvilgytos lentos nes sausas medis sugeria mėsos
sultis.
Jei
valote šaldymo kamera ir norite, kad išimta mėsa ilgiau neatšiltu,
suvyniokite ją į actu suvilgytą audeklą.
Kotletai bus
sultingesni, jei
prieš kepant juos pamirkysite kiaušinio plakinyje ir apvoliosite
džiūvėsėliuose.
Kotletus galima
kepti ir
orkaitėje be riebalų kartu su bulvėmis.
Termiškai apdoroti
svogūnų laiškai praranda savo skonį, naudokite juos tik šaltiems patiekalams, o į karštus
patiekalus berkite prieš patiekiant.
Švieži krapai taip pat praranda savo aromatą
verdant arba kepant, tad juos geriausia dėti į jau išvirusią
sriubą ar iškeptą kepsnį.
Salotų lapus
gardinti padažais rekomenduojama tik prieš patiekiant ant
stalo, kad lapai nepermirktų ir neprarastų traškumo.
Prinokusio
avokado vita kur buvo kotelis turi būti minkšta, gerai prinokęs avokadas gali
būti ir pajuodęs.
Neprinokusį avokadą galima
prinokinti nakčiai palikus užpiltą miltais.