Desertai

Desertas - patiekalas, patiekiamas baigiant valgyti po pagrindinių patiekalų, paprastai saldus ar iš vaisių.
Desertas dažniausiai būna:
  • saldūs - pvz., pyragaičiai ar ledai;
  • nesaldūs - yra nesaldžių desertų iš vaisių ir/ar riešutų. Kinijoje daro ir saldainius su pipirais ar imbieriu (jiems pavadinimas saldainiai nelabai tinka). Kai kuriuose desertai daromi iš sūrio. Klasikinis prancūzų virtuvės desertas yra sūriai.
Receptai: 

Atogrąžu vaisių salotos

Sudedamosios dalys:
1 ananasas
2 bananai
1 mangas
1 gvajava arba konservuotų gvajavų indelis
Užpilas
100 ml tiršto kokosų pieno
75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Papuošti
stambūs kokosų dribsniai
1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono
Nulupkite vaisius, supjaustykite griežinėliais ir gabaliukais. Visus vaisius išskyrus vieną bananą sumaišykite inde. Banano gabaliukus, kokosų pieną ir sirupą suplakite maišytuvu į vientisą užpilą. Užpilkite užpilą ant vaisių ir pabarstykite cinamonu. Tada pabarstykite kokosų drožlėmis.

Egzotiški pyragėliai
Ingredientai
450 g sluoksniuotos tešlos (šaldytos – 10 lakštų)
4 kiviai
2 papajos
100 g marcipanų masės
2 šaukštai baltojo romo
Trynys
Aprašymas
Sluoksniuotos tešlos kvadratus atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsniu temperatūros.
Kivius ir papajas nulupti.Kivius supjaustyti griežinėliais, o papajas – skiltelėmis. Marcipanų masę sumaišyti su romu. Į aštuonių kvadratų vidurį įdėti po šaukštelį įdaro. Ant įdaro išdėlioti vaisius. Likusius tešlos kvadratus ratuku supjaustyti juostelėmis ir sukryžiavus dėti ant pyragėlių. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti tryniu. Dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių.